baah

vill bara meddela att jag hatar att tentaplugga.. Hur mycket man läser så är det aldrig tillräckligt.
Var ledig hela förra veckan och pluggade en hel del.. tog paus i helgen men igår och idag har det blivit ett antal timmar.. Jag vet att jag gjort väldigt mkt men ändå känns det som att jag inte kan någonting..

Längtar så himla mycket tills på torsdag när jag och Hannah ska prova klänningar! Ihhhhhh


Godnatt

framskjutet..

Eller ja, alltså det är inte det nu. Men här är då storyn om varför vi inte gifte oss tidigare.
Dels blir jag fundersam på varför folk påpekar att det var på tiden. Då vi hade tänkt att leva hela livet tillsammans behöver vi ju inte stressa fram ett så viktigt beslut, vi har ju egentligen 70 år till på oss. Vad är liksom 5½ år av en hel livsstid? Knappt någonting.. Så vi hade inte så bråttom med att gifta oss just för att nu känner vi varandra ganska så bra, så bra det går. Vi känner att efter så här lång tid vet vi att vi vill leva med varandra och kommer stå ut ;).
Men det finns en annan anledning också... och det är den här:

Det är jag.. 4-5 år gammal. Det är den största anledningen till att bröllop dröjt lite extra länge. När jag var i den åldern började jag planera mitt bröllop. Jag "tvingade" mina barbiedockor och gosedjur att gifta sig väldigt ofta. Nu, när jag är 24 har jag alltså funderat på bröllop i 20 år. På så många år hinner man komma på det perfekta bröllopet. Jag har haft alla detaljer i mitt huvud i tjugo års tid..
Sen kom nästa problem. Min kära pojkvän. Inte för att han planerat sitt bröllop... alls... men han ville absolut inte ha det som mig.
Min dröm var att vi skulle gifta oss i en kyrka (sen jag var liten har jag alltid tyckt om kyrkan vid Tollarp men sen gifte sig morbror där och ville inte stula den för dom men typ så!). Min morbror Krille skulle leda mig fram till min stora kärlek som skulle stå framme vid prästen. Jag skulle ha ett par söta ungar som gick framför och kastade rosblad.. två brudtärnor. systrar/vänner har skiftat med åren men hade jag fått välja idag hade det blivit storasyster och bästa vännen Hannah. Alla människor vi kände i hela världen skulle vara med i kyrkan. Jag skulle ha världens finaste brudklänning. Något i stil med: . Men inte riktigt. Har klänningen i huvudet men aldrig sett en liknande. Så hade fått sy upp egen. skulle ha superfin frisyr som var lockig och med en tiara. Det jag aldrig kunnat bestämma är när. Sommarbröllop? Då måste det vara fantastiskt väder. Vinterbröllop? Då ska det vara snö och helst snöa den dagen. Ville åka häst o släde till festen efteråt.
I vilket fall, detta är några av de detaljer jag funderat ut under 20 års tid...
Sen kommer hjärtat och vägrar gigantbröllop, kyrka, morbror ska leda mig fram för det är en förlegad tradition osv osv osv..
Så fastän vi bestämde för ett tag sedan att det var dags tog det tid att acceptera att mina 20 år gamla drömmar måste ersättas med nya drömmar. Rådhuset istället för kyrkan, inga gäster knappt istället för alla vi känner, ingen morbror som leder mig fram, ingen vit bröllopsklänning.. Massa nya tankar att acceptera. Vi har fått kompromissa hej vilt och det har tagit sin tid.
Men jag betvivlar inte en sekund att fastän det inte blev som jag tänkte mig från början så kommer det bli ett fantastiskt bröllop iallafall!

Nu ska jag tentaplugga igen.. sista timmarna nu innan det är dags imorgon :S

eps

Sitter och tentapluggar egentligen. Men nu tog jag en liten bloggpaus för det är så himla himla tråkigt.
Jag menar, Ekonomi Politik o Samhälle.. Yeaj vad spännande det låter..? NEJ! Jag ska bli socionom inte någon jäkla statsminister! :P
Nåja, bara idag och imorgon med att plugga o sen kör vi på onsdag! Måste klara skiten för omtenta på del 1 är dagen innan julafton och då vägrar jag sitta och skriva tenta, vägrar!! Det är dagen när vi slår in julklappar, äter tusen kilo julgodis och sedan avslutar med bingolotto! :P

ska träna ikväll.. core control. det är superskoj men så jäkla jobbigt. Har träningsvärk i magen i två dagar efteråt. Fast jag gillar träningsvärk för då vet man att man faktiskt gjort något :P.
Måste ju träna röven av mig fram tills mars, vill ju vara en aningen fitare än jag är nu..

En grej jag funderat mycket på är varför alla killar sagt till hjärtat att dom måste ha svensexa och då måste dom antingen hyra strippa eller gå på strippklubb för det är ju sista dagen i frihet. Jag förstår inte den logiken för jag hävdar att sista dagen i "frihet" hade han dagen innan vi blev tillsammans isåfall..?
Och varför är svensexa så sammankopplad med strippor? Nu har jag iofs aldrig hört talas om att någon bekant haft svensexa med strippor inblandade (fast å andra sidan, varför skulle dom säga det till mig isåfall? What happens on a svensexa stays on a svensexa, eller?).
Jag bara tycker det är märkligt att killarnas argument för att ha strippor är för att det är sista dagen i frihet.. Så då innebär det att jag skulle kunna hångla upp en kille för det hade inte räknats eftersom vi inte var gifta? Ska man få göra vad man vill när det inte är okej någon annan dag men just på svensexa/möhippa blir allt okej för att det är just svensexa/möhippa? Jag tycker helt klart att det måste vara argument bättre än så för att jag ska köpa det :P. Jag menar, hade hjärtat berättat en dag att han varit på strippklubb hade jag undrat vad han hade där och göra, och jag ändrar ju inte min åsikt bara för att det är en svensexa...
Nåja, nog tjatat om detta...

Tentaplugg igen... baaah

galet

Folk är himla himla nyfikna. Sedan jag berättade att vi ska gifta oss har jag fått 7 ggr så många dagliga besökare.. (och nej, jag hade inte bara 1 innan.. haha)
Jag är mest imponerad över att folk hittar hit. :)

Har kommit fram till att det är mycket lättare att motivera sig själv till att slänga iväg ett blogginlägg när man faktiskt har något att skriva om. Det har inte hänt sådär överdrivet mycket i livet på ett tag annars. Det har liksom flytit på. Har haft en sämst termin i Lund iofs.. Den är så tråkig och jobbig och omotiverande så om jag säger att 3/4 av klassen allvarligt funderat på att hoppa av kan ni kanske ändå tänka er lite. den andra 4:edelen vet jag inte för dom pratar jag inte med :P (vi är över 90 pers, give me a break liksom).
Men annars har mitt liv bestått av tidiga morgnar, plugg i Lund, komma hem och äta och sen titta tv/sitta vid datorn på kvällarna. De dagar jag varit ledig har jag spenderat i bromölla med mamsen och systerson. Det är ungefär så mitt liv sett ut.... :P

Det enda tråkiga är då att jag tillfälligt omvandlar detta till min bröllopsblogg och det är kanske inte så lajbans egentligen. Men skit i det. Bättre det än inget bloggande alls kanske?

På torsdag nästa vecka åker jag och Hannah för at tkolla bröllopsklänningar. Det är hur spännande som helst! Och lite panikigt då jag är orolig för att inte hitta en klänning som jag gillar eller passar. Vad tusan gör jag dåååååå? Var köper man sådana fina klänningar annars? (mer än då i Vinslöv dit vi ska..)

Nej, ska tentaplugga vidare nu..

eftersom alla påpekar att det var på tiden får jag väl blogga om storyn bakom varför det dröjde lite längre än det var planerat, sen....

kaffe

det är ju tusen ggr roligare att blogga när man får kommentarer på det man skriver. Ingen pik alls men med tanke på hur många som helt plötsligt fick lust att följa min blogg kan ju någon säga hej ;)

Sitter med henna i håret. Det är tungt och tråkigt och kladdigt. Dessutom hade jag massa klumpar på armarna och ansiktet så är fläckvis morotsfärgad just nu. Tur det tar cirka en timme att skölja bort skiten ur håret så det mesta av det andra försvinner :D

Sitter och dricker en kopp kaffe här i min ensamhet.. Väntar på att Molnet ska komma hit om en halvtimme och dricka mer kaffe med mig. :D
Och meditera kanske.

På tal om meditera fryser jag om fötterna.. Men orkar inte gå och hämta strumpor. Dagens i-landsproblem.. :P

sen undrar jag varför det inte är ett riktigt bröllop för att man väljer att göra det på sitt sätt och framför allt väljer att inte gifta sig i en kyrka? Vet någon det, är det någon som tycker så och kan förklara varför? För fick höra den kommentaren igår och blev otroligt sårad. Det är jag och hjärtat som ska gifta oss och för oss är det så på riktigt det bara kan bli. ÄVEN om det är på rådhuset. Om det inte var på riktigt där borde man ju inte kunnat gifta sig där.. eller?

Dricka har vi också funderingar på.. Hjärtat vill ju såklart ha egenbryggd öl för det är ju lite typiskt oss. Men vi kan ju inte bara ha det.. Men jag själv är inte big fan av vin då jag bara får ont i magen och blir trött. Ska man ha det ändå? Men isåfall vad ska man ha för vin? Jag är inget proffs på det där och framförallt inte rött om man nu ska ha det.. Jag hade velat ha cider. Haha.
Men kanske är lite mycket med öl, cider och rött o vitt vin? Med tanke på att våran budget är begränsad och vi har lite ont om tid att få ihop så mkt mer pengar menar jag.

För övrigt vill jag inte riktigt visa hur ringen ser ut utan det får ni ju se när vi ses
Men för er som är nyfikna ser den tyyyyyyp ut såhär:
Fast finare.. Eller ja. Denna är kanske inte ful men den är inte min! :P
Vi har inte graverat än för vet inte hur vi ska göra. Ska man bara ha datum? Eller ska man ha en liten textrad? Hur har ni gjort/tänkt?
För övrigt ska inte hjärtat ha en ring till, han använder inte ens den han har för han får läskiga sår och börjar vara/blöda när han har ringar. Inte för att jag vet om mannen brukar ha två ringar också? Jag har mest sett män med bara en.

Nu ska jag göra annat
Hejsvejs

bröllop

Det här med att vi ska gifta oss har vi pratat om ganska så länge. Men vi gjorde en deal för många år sedan (förhållandemässigt sätt alltså) att om jag fick bestämma förlovning var det hjärtat som skulle fria. I efterhand insåg jag mitt big mistake men skit samma ;).
Tydligen hade hjärtat ganska många planer för datum och annat. Först tänkte han sin 30årsdag men kom fram till att det är alldeles för länge tills dess :P. Och då tänkte han att hans turnummer är 11 så vad hade inte passat bättre än 11-11-11 men sen berättade han inte det för någon så våra fina vänner hann paxa det datumet innan han kom på den smarta idéen att berätta det. Så när han då kombinerade dessa tankar, 30årsdag och turnummer 11 så kom han fram till den fina idéen att vi gifter oss 11-03-11. Så många elvor det går när 11-11-11 är upptaget och dessutom hans födelsedag, förvisso ett år tidigare än det var tänkt från början.
Hjärtat sa till mig att vi skulle ha en mysig första adventsfika och så.. När vi hade det friade väl han typ på sitt sätt :P.
Sedan dess har jag haft panik över alla miljarder saker som ska göras!!
MEN vi har iallafall bokat rådhuset (och ja, för oss är det ett RIKTIGT bröllop. Så behöver inte höra fler kommentarer om vårt val tack). Vi är inte troende och känner inget behov av att vara i en kyrka med en präst. Dessutom har vissa av oss i förhållandet lite scenskräck så tyvärr mina kära vänner blir det ett yttepyttelitet bröllop. Vittnen måste man ju ha två och vi frågade Hannah och Fredrik som med glädje (hoppas jag, hehehe) ställde upp. :D
Efter vigseln blir det lite mat på någon mysig restaurang och sen kommer jag och hjärtat checka in på hotell är tanken.

Däremot blir det nog en supderdupergigantisk fest sen i samband med min 25årsdag. Tanken är nog att vi minskar ner mitt 25årsfirande och ökar på bröllopsfirandet. (fyller ju år 17 april så vi har pratat om 16 april då min dag är en söndag.)
Så även om de flesta missar själva vigseln hoppas jag att ni är sugna på att fira det med en fest med oss :)
Nu ska det bara fixas inbjudningar och kolla över gästlistan ett par ggr till så utskick blir väl i januari isåfall :)

Alla som är lite proffs på bröllop får gärna hjälpa mig att påminna mig om alla schyssta saker som måste fixas. Än så länge är:
vigselring
rådhuset
vittnen
intyg om hindersprövning
Namnändring klara..

Men har bestämt att åka till vinslöv och kolla klänningar. Då det inte är i en kyrka kommer jag inte ha en sådan där klassisk vit brudklänning. Tänker mig mer en grön blaklänningsliknande sak. Hjärtat har kollat upp kläder också, ska bara få pengar till att köpa det också :P
Har kollat upp några blomsteraffärer där jag vill ha min bukett. Ska in till Fantasi och snacka bröllopstårtor också för vill  nog ha den därifrån då jag gillar dom.
Inbjudningskort ska hjärtat fixa i veckan eller så. Det är på g iaf. Lokal till festen har jag skickat ut ett par mail med offerter och förfrågan om det är ledigt den dagen så det är med på gång hoppas jag.
Maten har vi ett par lösningar på . Antingen ska vi fråga några vi känner som är superbra på att laga mat eller så har jag kollat upp cateringförslag som är bra också. Vi får se.
Musik kommer nog bli typ datorn och spotify eller något. Inget band iallafall.
Dekorationer vet jag precis vad vi vill ha men kan inte köpa nu.
Ska fråga två om de vill toastmastra festen isåfall också så får dom lösa hela den biten :P

jag tror det var det mesta. Iallfall de stora detaljerna. Men kan vakna mitt i natten ibland och komma på massa viktiga saker.. Så har lite panik att jag skulle komma på något som var försent för att fixa.....

Nåja, det var allt för idag. Adjö

RSS 2.0